Tiilijulkisivuja, merta ja rakennustyömaita Kalasatamassa

, ei kommentteja.
Tein pitkästä aikaan kunnon kävelylenkin Kalasatamassa. Viime aikoina kävelyt ovat keskittyneet Mustikkamaan ja erityisesti Korkeasaaren suuntaan. Talven aikana kävimme vuosikortin turvin useamman kerran ihmettelemässä vesikon, tiikerin ja mangustien talvipuuhia. Oma kaupunginosa on kuitenkin jäänyt vähemmälle huomiolle.

Hämmästys oli suuri huomatessani, kuinka paljon alueen rakentaminen oli edistynyt. Erityisesti Sompasaaren pohjoisosassa, kanavan etelärannalla on rakennustöissä laitettu ylimääräinen vaihde päälle. Itäväylän reunalla, REDIn osalta edistystä voi odottaakin – kauppakeskuksen avaamiseen kun ei ole aikaa kuin muutama kuukausi.

Urbaanit tiilijulkisivut, välkehtivä meri ja rakennustyömaiden ryppäät ovat sanoja ehkä parhaiten kuvaamaan alueen tämänhetkistä tilaa. Jatkuvasti uusia rakennuskohteita alkamassa, hieman vanhempia valmistumassa ja uusia asukkaita tasaisena virtana muuttamassa uutuuttaan vielä harmaiden tiilijulkisivujen taakse. Kauniina kesäpäivänä alue täyttyy läheisille saarille suuntaavista turisteista – niin, ja kauluspaitaisista espanjalaisarkkitehdeistä tutustumassa kaupungin uuden asuinalueen arkkitehtuuriin. Säpinää löytyy.

Tänään oli kuitenkin hiljaista. Vain muutama lokki onnistui saamaan äänensä kuuluviin työmaiden tasaisen äänivirran takaa.

Tässä muutama kuva kävelylenkkini varrelta.

Kukkaloistoa Kalasataman päiväkodin ja peruskoulun liepeillä.
Uunituoreita townhouseja naapuritontin tulppaanien säyyn
Kalasataman puiston urheilukenttä on koulu- ja päiväkotilasten ahkerassa käytössä
Näkymä Kalasataman puistosta REDIn suuntaan. Taustalla keskustelua herättänyt vaalea Majakka.
Sompasaaren pohjoispäädyn rakennustyömaa nostureineen
Mustikkamaan kupeesta voi matkaa jatkaa kaupunkipyörällä.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti