Materiaalimaailma

, ei kommentteja.
Talomme yleisilme on modernin skandinaavinen. Rakennus- ja pintamateriaalien on tarkoitus olla yksinkertaisia, ajattomia ja selkeitä. Tavoitteena on luoda asuntoon yhtenäinen ilme käyttämällä muutamia tarkoin valittuja, pääasiassa luonnonmateriaaleja, jotka toistuvat tavalla tai toisella asunnon kaikissa tiloissa. Saman ilmeen on tarkoitus jatkua myös ulkotiloissa - parvekkella, pihalla ja kattoterasseilla.

Sisustusarkkitehti Teemu Saukkosen havainnekuva keittiö- & oleskelukerroksesta

Talo on betonielementtitalo, ja betonin on tarkoitus myös olla talon keskeinen pintamateriaali. Ulkoseiniin rajoittuvat sisäseinät jätetään märkätiloja lukuunottamatta betonipintaan.

Päämateriaaleina on betonin lisäksi lasi, puu sekä betonipintaa hieman jäljittelevä vaalea laatta.

Lasi on talon toinen peruselementti, joka luo ilmettä sekä sisä- että ulkotiloihin. Sisäportaiden porraskaiteet ja asunnon eri kerrosten välisiä aukkoja rajaavat kaiteet ovat lasia. Talon molempiin päätyihin tulee asuinkerroksissa massiiviset, lähes koko seinän kokoiset ikkunat, jotka on rajattu mustilla karmeilla. 

Puuta asuntoon tulee useassa eri muodossa. Betonin rouheutta tasapainottamaan on asuintiloihin valittu puulattiat, joiden materiaalina on leveälankkuinen douglaskuusi. Puulattian ja betonin rinnalle on valittu kolmas luonnollinen materiaali: mustaksi maalattu raakalauta. Nykyisessä asunnossamme on kaksi valkoiseksi maalatuista raakalaudoista rakennettua seinää, ja olemme ihastuneet siihen materiaalina. Vaaleanharmaan betonin rinnalle valitsimme tällä kertaa mustan raakalaudan.

Mustan on muutenkin tarkoitus olla harmaan betonin ja vaalean puun lisäksi talon eri tiloissa toistuva väri, jonka tarkoitus on luoda kontrastia muuten varsin vaaleaan värimaailmaan. Musta toistuu lautaseinien lisäksi ainakin ikkunakarmeissa ja valaisimissa, kuten esimerkiksi kuivien tilojen kiinteissä kattovalaisimissa, jotka ovat Leds C4:n valmistamat.

Leds-C4 -valaisimet mustat multidir trimless


Eteiseen sekä wc- ja kylpytiloihin tulee yhtenäinen laattapinta, joka on sama kaikkialla kylpyhuoneiden kahta tehosteseinää lukuunottamatta. Laataksi on valittu Laattapisteen valikoimaan kuuluva italialainen Ii Conproj -laatta.

Saunatiloista havainnekuva
Sisustusarkkitehti Teemu Saukkosen havainnekuva saunatiloista.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti