Merry Ladies, cd-soitin ja vierailu Kipparintalossa

, ei kommentteja.
Eilen illalla pääsimme tutustumaan tuleviin naapureihimme. Kadun toisella puolella olevassa Kipparintalossa on viime kesästä asti asunut 14 kehitysvammaista, ja meille Fiskarin Brygan rakennuttajille tarjoutui tilaisuus vierailla heidän uudessa kotitalossaan. 

Vierailulle oli lyöty alkutahdit perustajaisjuhlissamme. Kauniina elokuisena iltana juhlimme tontillamme talojemme perustusten valmistumista. Projektinjohtajamme, rakennusmestari Nuutinen oli järjestänyt meille rakennuttajille unohtumattoman hienot kestit valkoisine liinoineen, cateringeineen ja jättiläiskatkarapuineen kaikkineen. Kemut kruunasi Merry Ladies -lauluyhtyeen  huikean hieno esiintyminen lämpimässä kesäillassa. 

Merry Ladies perustajaisjuhlissamme elokuussa
Palkkiota eivät iloiset leidit esiintymisestään pyytäneet, mutta sen sijaan saimme valita  hyväntekeväisyyskohteen, jota kiitoksena Merry Ladiesin esiintymisestä tukisimme sopivaksi katsomallamme tavalla. 

Valintamme osui naapurissa olevan Kipparintalon asukkaisiin, joista ensimmäiset olivat muuttaneet uuteen kotiinsa juuri perustajaisten alla. 

Kipparintalo on kehitysvammaisille rakennettu talo, jossa on 14 vuokra-asuntoa sekä yhteiset oleskelutilat. Talo on saanut alkunsa tulevien asukkaiden vanhempien aloitteesta, ja rakennettu yhteistyössä S-Asuntojen ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston kanssa. Jokaisella asukkaalla on oma koti keittiöineen ja kylpyhuoneineen, minkä lisäksi talossa on yhteiset tilat. Talossa on henkilökunta paikalla 24/7. 

Kipparilaiset saivat itse esittää meille toivomuksen lahjoituksen sisällöksi. Toivomukseksi ilmoitettiin CD-soitin, joka sijoitettaisiin talon yhteisiin tiloihin. 

Eilen oli ohjelmassa CD-soittimen luovuttajaiset. Meidät otettiin vastaan suurella lämmöllä. Tarjolla oli kahvia, suolaista ja makeaa. Lapsille oli mehua. Pääsimme vierailun aikana tutustumaan paitsi talon asukkaisiin myös kahden asukkaan omiin koteihin.

Asukkaiden parvekkeilta oli näkymät tuleviin koteihimme. Saimme vierailun aivan uuden kuvakulman hankkeeseemme. 

Näkymä Kipparintalon parvekkeelta
Kalasatamassa tavoiteltu yhteisöllisyys on meidän kirjoissamme saanut aivan uuden ulottuvuuden. Nyt vain odotamme, että jossain vaiheessa pääsemme ihan oikeasti muuttamaan uusien ystäviemme naapuriin. 

Kipparintalosta löytyy lisätietoja Savulaiset ry:n nettisivuilta

Merry Ladies -lauluyhtyettä ei voi liikaa suositella. Aivan huikea oli heidän esiintymisensä perustajaisjuhlissamme. Lisätietoja löytyy Merry Ladiesin facebook-sivuilta.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti