Vihdoin alkoi se vuosi, jolloin muutamme Kalasatamaan!

, ei kommentteja.
Muutto Kalasatamaan tuntuu näin vuoden ensimmäisinä päivänä silkalta utopialta. Talomme piti valmistua vuonna 2015. Ei valmistunut edes seuraavana vuonna. Entä vuonna 2017? Se jää tietysti vielä nähtäväksi. Ehkä.

Rakentamisesta on tullut meille uusi normaali. Mies on työmaalla, minä lapsen kanssa. Muutos on valtava verrattuna puolen vuoden takaiseen aikaan, jolloin kaikki toimet tapahtuivat jokseenkin neliökilometrin säteellä. Nyt ravaan edes takaisin Helsingin keskustan ja Pohjois-Helsingin väliä sekä välillä myös Kalasataman suuntaan mitä erilaisimmilla kulkuvälineillä. Käytössä on ollut kolme eri autoa, muutama bussi, raitiovaunut 6 ja 9, A-juna ja metro. Ajatus siitä, että tämä ikuinen ravaaminen jossain vaiheessa loppuisi tuntuu kaukaiselta unelmalta.

Entä mikä on rakennustöiden vaihe? Tokihan ne ovat edenneet. Runkorakenteet ovat pystyssä, ja lähes kaikki seinä- ja kattopinnat levytetty. Laatoitustyöt lähestyvät pikkuhiljaa päätepistettä. Keittiön asennuskin on jo alkanut. Monta on kuitenkin työvaihetta vielä jäljellä ennen sisäänmuuttoa. Pari-kolme seinää ja kattoa tarvitsisi maalia pintaan, porraspinnat kaipaavat puuverhoilua, ikkunat tiivistyksiä, kylppärit kalusteita jne.

Tässä viimeisimpiä kuvia työmaalta:


0 kommenttia :

Lähetä kommentti