Pieni kylpyläprojekti kattokerroksessa

, ei kommentteja.
Viimeisten parin viikon ajan olen innolla rynnännyt työmaalle aamutuimaan. Mitä pidemmälle projekti etenee, sitä enemmän ollaan kosketuksissa minua kiinnostavien aiheiden kanssa. Liian kauan tässä onkin hurahtanut aikaa kaiken maailman perustustöiden, talon rungon, ikkunoiden ja muiden rakenteiden kanssa. Vihdoin on sisustuksellisten elementtien vuoro.

Vaikka meillä on pieni arkikylpyhuone myös 3. kerroksessa, on varsinainen kylpyhuone saunoineen, ammeineen ja ulkoaltaineen talomme kattokerroksessa. Sinne on nyt muurattu ammeelle kehikko. Myös laatoitukset ovat pieniä viimeistelytöitä ja saumauksia vaille valmiit.


Laatoittajamme on viettänyt viime viikkojen aikana pitkän tovin seinien ja ammeen jiirauksia ajellessa. Jo etukäteen oli tiedossa, että laattamme on hankala työstettävä. Meillä on koko talossa vain yksi laatta, italialaisen, Imola Ceramican betonin pintaa jäljittelevä 60x60cm laatta. Valinta on sisustusarkkitehtimme, ja olemme siihen todella tyytyväisiä. Kova se kyllä on. 


Ensi viikolla on lasin toimittajamme, Suomen Lasitehtaan edustaja tulossa työmaalle mittaamaan muiden lasien ohella myös kylpyhuoneiden laseja, jolloin saamme vihdoin myös lasiprofiilit asennettavaksi. Homma etenee. 

Kylpyhuoneen ja saunan katot olivat asia, joita pohdittiin suurella hartaudella suunnitteluvaiheessa. Lopulta päädyimme rakenteeseen, jossa saunan ja ammeen yläpuolella katot ovat samaa sormipaneelia kuin saunan seinissä. Kahden paneloidun osan välissä suihkun ja sisäänkäynnin kohdalla katto on kipsilevyä, jonka läpi kuitenkin kulkee saunan oven levyinen "tie" saunan katolta ja ammeen yläpuoliseen katto-osaan. 


Katon eri osat ovat eri tasoissa. Paneloitu osa on muutaman sentin kipsilevykattoa syvemmällä. Kattosuihku puolestaan upotettu 5 cm kattopintaa syvemmälle luoden vaikutelman siitä, että suihku tulisi katon sisältä. En vieläkään oikein osaa kuvitella, miltä valmis katto tulee näyttämään, mutta jännityksellä sitä odotetaan. Hieman osviittaa voi saada alla olevasta havainnekuvasta, jossa tosin katto on hieman erilaisella ratkaisulla piirretty. 

0 kommenttia :

Lähetä kommentti