Unelmieni townhouse-keittiö osa II

, ei kommentteja.
Keittiön suunnittelu ja keittiötoimittajan valitseminen on ollut rakennusprojektimme yksi suurista päätöksistä. Nyt se on tehty. Keittiö on vihdoin tilattu!

Talomme sisätilat ovat olleet toteutusta vaille valmiit jo viime vuoden elokuusta. Keittiö on ollut tähän pieni mutta tärkeä poikkeus. Vaikka keittiökin on muun talon sisustuksen tavoin sisustusarkkitehdin kanssa suunniteltu, on eri keittiötoimittajien kanssa käyty tämän jälkeen jatkosuunnittelu, joka on nyt onnellisesti päättynyt.

Valintamme on Kitzen. 

Kitzenin myymälä sijaitsee vanhassa teollisuusrakennuksessa Helsingin Punavuoressa.
Valintaan vaikutti moni asia, joista suomalaisuus, laadukkuus ja raikas brändi ehkä merkittävimpinä. Usein puhutaan asiakaspalvelusta, mutta ilokseni voin sanoa, että me saimme kaikissa keittiöliikkeissä erinomaista palvelua. Yhtenä ratkaisevana tekijänä oli myös kaappien väri ja ovien struktuurimaalattu pinta, jollaista ei muilta toimittajilta löytynyt.

Keittiöön haimme muotoa Kitzenin myymälässä esillä olevasta mustavalkoisesta kaapistosta. Minua viehätti kaapiston linjakkuus ja työskentelyalueen rajautuminen kaapiston keskelle. 

Kuva Kitzenin myymälässä esillä olevasta keittiöstä.
Entä se väri sitten? Nykyinen keittiömme on valkoinen, ja sama väri olisi epäilemättä sopinut myös vaaleanharmaan betoniseinän rinnalle. Jostain syystä minulla oli kuitenkin alusta asti kummitellut  päässäni mielikuva hieman betoniseinää tummemmasta, harmaasta keittiöstä. Juoksin jossain vaiheessa mallipalojen kanssa vertailemassa eri keittiöiden värityksiä, ja tutkimustyö johdatti minut valitsemaani väriin.

Vielä viime metreillä teimme keittiöön varsin suuria muutoksia. Minua huolestutti erityisesti säilytystilan määrä. Kaappitilan maksimoimiseksi seinän puoleista kaapistoa korotettiin vielä entisestään ja saarekkeen takapuolelle lisättiin kolme kaappia. Tällainen se keittiö nyt on.

Kitzenin Mari Norolan havainnekuva keittiöstämme, sisustusarkkitehti Teemu Saukkosen suunnitelmien pohjalta.
Kuvassa näkyy keittiöön suunniteltu liesituuletin. Sen kohtalo on hieman vielä auki. Kattomallinen liesituuletin meille tulee joka tapauksessa, mutta alaslaskun verhoilun suhteen olemme vielä kahden vaiheilla. Viereiseen kirjastohuoneeseen on tulossa sommittelma pienikokoisia, jalavaviiluisia seinäkaappeja ja -hyllyjä. Liesituulettimen viiluverhoilu täydentäisi hyvin pikkukaappien väritystä. Toisaalta valkoinenkin voisi toimia. Saa nähdä, mihin lopulta päädymme.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti