Kalasataman taidekilpailun helmiä

, ei kommentteja.
Kalasatamassa on viimeisen vuoden ajan ollut käynnissä Helsingin kaupungin taidemuseon, HAM:n järjestämä kuvataidekilpailu neljään eri kohteeseen sijoitettaviksi julkisiksi taideteoksiksi. Kilpailun tulokset julkaistiin nyt tiistaina 4.10.2016.

Yksi kilpailukohteista sijaitsee aivan uuden talomme nurkan takana, Capellanaukiolla. Voitto jaettiin kahden teoksen kesken. Alla olevassa kuvassa on pienoismalli toisesta voittaneista teoksista,  Pentti Kareojan, Aimo Katajamäen ja Marko Pullin ”Mustikkanaamio ja 9 supermustikkaa”.


Kilpailuun osallistuneet teokset ovat esillä Helsingin kaupungin info- ja näyttelytilassa Laiturissa (Narinkkatori) 22.10.2016 asti. Esillä on muiden ohessa kuvanveistäjä Pekka Kauhasen Vinsentinaukion kilpailun voittanut teos "Litistynyt houkka", josta alla olevassa kuvassa pieni yksityiskohta.


Kalasataman julkisen taiteen hankinnat rahoitetaan rakennuttajilta - myös meiltä - perityillä ympäristötaidemaksuilla. Pieni osa kustakin taideteoksesta on siten meidän itse rahoittama. Aika erikoinen ajatus, mutta silti totta.


Lisätietoja
Taidekilpailun näyttely Laiturin verkkosivuilla
Kalasataman taidekilpailu HAM:n sivuilla

0 kommenttia :

Lähetä kommentti