Muovitonta, ekologista ja hengittävää väriä pintoihin

, 1 kommentti.
Maalaustyöt ovat talossamme täydessä vauhdissa. Viimeisten parin viikon aikana ovat terävöityneet seinien kulmat ja tasoittuneet katot. Samalla pintojen väri on pikkuhiljaa vaihtumassa tummasta vaaleaksi. On ihanaa vihdoin päästä todistamaan työvaihetta, jossa edistyksen näkee silmissä.


Olen innoissani, en pelkästään maalaustöiden etenemisestä, vaan myös maalivalinnoistamme. Seinä- ja kattopintoihin olemme valinneet kotimaisen maalitehtaan, Colorian ekologiset, luonnonöljypohjaiset ja antibakteeriset Greenline -maalit.

Kysymyksessä on Colorian muutama sitten lanseeraama innovatiivinen uutuus. Greenline-sarjan ensimmäiset tuotteet, kaksi eri pintamaalia, tulivat markkinoille syksyllä 2013, ja tuoteperhe täydentyi pohja- ja kattomaalilla syksyllä 2016.


Coloria Greenline on hajuton, muoviton ja hengittävä sisämaali, jolla on antibakteerinen vaikutus. 

Greenline-maalien salaisuus löytyy käytetystä sideaineesta. Perinteisesti sisämaaleina käytetään vesiohenteisia akrylaatti- eli lateksimaaleja. Niiden sideaine on akrylaatti, joka on valoa läpäisevä muovi. Lateksimaalit muodostavat maalattuun pintaan muovisen kalvon, joka ei hengitä.

Greenline-maaleissa sideaineena käytetään uusiutuvaa luonnonöljyä, jota on modifioitu niin, että tulokseksi on saatu vesiohenteinen maali. Näin valmistettu tuote on täysin muoviton ja hengittävä.

Myös kosteissa tiloissa käytämme Greenline-tuotesarjaa. Greenline-maaleissa ei ole perinteisten kostean tilan maalien tapaan homeenestoaineita, vaan antibakteerinen vaikutus on toteutettu ilman kemiallisia lisäaineita. Itse asiassa kaikilla Greenline-sarjan maaleilla on tutkitusti hometta, bakteereja ja sienten kasvua estävä vaikutus, joka säilyy koko maalipinnan eliniän.


Maalarit olivat aluksi hieman hämillään uusista, heille ennestään tuntemattomista maaleista, mutta käyttökokemus on osoittautunut erinomaiseksi. Maalit ovat olleet jopa hieman helpompia käsitellä kuin heidän käyttämänsä perinteiset maalit. Ja mikä parasta, työskentelyolosuhteet ovat mitä parhaimmat, kun koko talo ei haise maalilta. Greenline -tuotteissa ei ole lateksimaaleille tyypillistä hajua, eikä niistä myöskään aiheudu haitallisia päästöjä huoneilmaan.

Blogiyhteistyö: Coloria Oy


LINKIT
Coloria Greenline (nettisivut)

1 kommentti :

  1. Tämäkin oli kiva tieto :) http://betonielementtitalo.blogspot.fi/

    VastaaPoista