Savo - tyylikäs ja ympäristöystävällinen liesituuletinvalinta

, ei kommentteja.
Kirjoitin viime vuoden lopulla blogiin liesituulettimen valintaan liittyviä pohdintojani. Meille on suunniteltu kattoon asennettava liesituuletin, eikä vaihtoehtoja ollut lopulta kuin kaksi. Useiden puhelinsoittojen, IV-suunnittelijan kanssa käytyjen keskustelujen ja oman salapoliisintyöni tuloksena saimme homman vihdoin pakettiin.

Valintamme on Savon ECo-mallinen, kattoon asennettava liesituuletin eRH-9511-S.

Savon liesituuletin kiinnitetään liesituulettimelle rakennetun pömpelin alareunaan.
Laitteessa on kolme isoa plussaa: muotoilu, ekologisuus ja kotimaisuus. Olen jo aiemmin kirjoittanut blogissani siitä, kuinka vaikeaa on ollut löytää taloomme suomalaisia tuotteita ja materiaaleja. On tuntunut, että suomalaiset ovat järjestäen hävinneet taistelun etenkin saksalaisia tuotteita vastaan. Aivan täysin suomalainen tämäkään laite ei kylläkään ole. Siinä on italialainen runko ja suomalainen tekniikka. Savo on rakentanut huippuimuria ohjaavan EC-puhaltimen ja laitteen ohjauselektroniikan sellaiseksi, että laite sopii suomalaisille huippuimureille. Laitteessa on italialainen muotoilu yhdistetty suomalaiseen insinööritaitoon - aika täydellinen yhdistelmä! 

Entä miten liesituuletin voi olla ympäristöystävällinen? Eikö kysymys nimenomaan ole tuotteesta, joka kuluttaa kohtalaisen paljon energiaa? Syy tuotteen ekologisuuteen löytyy ennen kaikkea laitteen ilmanpoiston toteutuksesta ja energiatehokkuudesta. 

Ekologisuus ja ympäristöystävällisyys olivat taloprojektiin lähtiessämme niitä asioita, joiden olin toivonut kulkevan kantavana teemana talomme materiaaleissa, tuotteissa ja ylipäänsä valinnoissamme. Näin ei kaikilta osin ole ollut, osin omista, muotoiluun liittyvistä mieltymyksistämme johtuen, mutta osin myös meistä riippumattomista syistä. 

Teknisesti liesituuletinta on mahdollista käyttää omalla, sisäisellä moottorilla tai vaihtoehtoisesti se voi ohjata ulkoista IV-laitetta, joko ilmanvaihtokonetta tai katolle sijoitettavaa huippuimuria. 

Suomessa yleinen käyttötapa on liesituulettimen yhdistäminen katolle sijoitettuun huippuimuriin, jota ohjataan joko perinteisellä AC-moottorilla tai uudemmalla EC-ohjauksella (= electronically communicated). Näistä vaihtoehdoista valitsimme nimenomaan EC-ohjauksen, joka on perinteistä AC-moottoria energiatehokkaampi ratkaisu huippuimurin ohjaukseen.

Huippuimuriin yhdistetyn laitteen toiminta. Kuva: Savo
Valitsemamme Savo eRH-9511-S -liesituuletin on suunniteltu yhdessä ECo-huippuimurivalmistajien kanssa ja on täydellisesti yhteensopiva esimerkiksi niin ikään kotimaisen VILPEn energiatehokkaiden ECo-huippuimureiden kanssa, jollainen meilläkin löytyy katolle asennettuna, malliltaan ECo 220S. Myös äänitaso on uusissa ECo-huippuimureissa AC-moottoreita pienempi. Meillä on poistokanavaan asennettu myös äänenvaimennin, joten äänitason keittiön päässä pitäisi olla varsin maltillinen.

Yksi valintamme keskeisiä syitä oli varmuus siitä, että laitteet ovat yhteensopivia ja homma toimii. Savon informatiivisilta nettisivuilta löytyy valintaa helpottavien esitteiden lisäksi tuotesuodatin, jolla pystyy haarukoimaan sopivat tuulettimet esim. asennuspaikan ja ilmanvaihtojärjestelmän mukaan. Tämän lisäksi sivuilla on kaksi taulukkoa, joista voi tarkistaa laitteiden yhteensopivuuden eri huippuimureiden kanssa.

Blogiyhteistyö: Savo Design & Technic Oy

Linkit
Savon liesituulettimet (nettisivut)
Savo liesituulettimet EC-ohjauksella 2016 (esite)
VILPE ECo -huippuimurit (esite)


0 kommenttia :

Lähetä kommentti