Aina vaan uutta yritystä

, ei kommentteja.
Jännä juttu. Olen lukuisia kertoja istuutunut tietokoneen ääreen kirjoittelemaan talohankkeestamme. Joka kerta kuitenkin kirjoitus on jäänyt kesken, ehkä kuvat eivät tyydyttäneet tai muuten vaan kirjoitus jäi viimeisteltäväksi seuraavana päivänä tai sitä seuraavana. Ei, etteikö tekstiä tulisi tai kuvia olisi vaikka millä mitalla. Mutta kun ei.

Ihmettelin asiaa pitkän tovin, kunnes pari päivää sitten keksin syyn. Muuton myötä tapahtui suuri muutos. Siinä missä aikaisemmin kirjoittelin hankkeesta erilaisine rakennusvaiheineen, on tuo työmaa nyt muuttunut kodiksemme. Tuntuu aivan erilaiselta laittaa kuvia omasta makuuhuoheesta kuin kertopuista ja betoniseinistä. Halu kirjoittaa ei kuitenkaan ole kadonnut minnekään, joten tämän tiedostaen laitan uutta yritystä kehiin.

Juuri nyt olen lopen kyllästynyt vastaamaan hankkeestamme kiinnostuneiden kysymyksiin aina vaan samoilla nuoteilla, viikosta ja kuukaudesta toiseen. "Juu, ei ole ihan vielä valmista. Vielä on yksi tai kaksi pienen pientä vaihetta jäljellä. Kyllä tästä kohta valmista tulee." Näinhän se toki onkin, mutta kyllä odottavan aika vaan on pitkä. Tähän verrattuna ei perinteinen yhdeksän kuukauden odotus tuntunut missään.

Tätä kirjoittaessa julkisivupellitykset kuuluvat jostain talon seinien ulkopuolelta. Käynnissä ovat myös kadun puolen muurien rakennustyöt, hankkeen yhteisistä töistä viimeisiä. Takapihan muurit ovat muutaman viikon jo olleet pystyssä. Sisätiloissa teemme päivien ja iltojen ratoksi pieniä viimeistelytöitä. Silikonit ovat pikkuhiljaa löytäneet tiensä paikoilleen, matot lattiaan, verhot ikkunoihin. Betoniseinissä on vielä pientä viimeisteltävää, lastenhuoneiden huonekalut odottavat uutta maalipintaansa, parvet tekijäänsä jne. Kotiäidin viikot ovat täyttyneet erilaisista vauvaliitännäisistä askareista, eikä aikaa näille viilauksille oikein ole jäänyt. Mutta mikä kiire tässä edes on, valmiissa maailmassa?

Nyt tuo viisikuinen neiti vetää sikeitä ulkoilmassa, joten vielä ehtii laittaa muutaman kuvan  hankkeestamme viime kuukausien ajalta. Valmiilta näyttää monilta osin, mutta paljon pieniä yksityiskohtia on vielä kesken.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti