Kävelylenkkejä Kalasatamassa

, ei kommentteja.
Suurelle osalle ohikulkijoista Kalasatama on vielä pitkään iso työmaa täynnä pölyä ja meteliä. Se onkin metrolla ohi kiitävien kansalaisten aivan perusteltu kuva rakenteilla olevasta uudesta kaupunginosasta. REDIn työmaa muokkaa näkymää vielä usean vuoden ajan.

Tulevina asukkaina näemme alueen hieman toisin silmin. Olemme viime viikkojen aikana käyneet useaan otteeseen kiertelemässä uusilla kulmillamme. Pyörällä, kävellen tai juoksukengät jalassa. Joka kerta olemme yhä enemmän ihastuksissa tulevaan asuinalueeseemme. Talomme kulmilta näkyy niin Mustikkamaalle, keskustaan kuin Sörnäisten suuntaankin. Suvilahteen on muutaman minuutin kävelymatka. Teurastamoon pari minuuttia enemmän. Sieltä löytyy Jädelino, maan paras jäätelöbaari, ja paljon paljon muuta. 

Uuden kaupunginosan kulmilla kävellessään aistii vielä vanhan sataman läsnäolon. Vanhoja laivoja on jätetty luomaan tunnelmaa. Moderni kaupunkisuunnittelu kohtaa vanhan satama-alueen jäänteet. 

Näkymä Kalasatamasta, Parrulaiturilta keskustan suuntaan.
Näkymä Parrulaiturilta keskustan suuntaan
Mitä enemmän alueella kuljemme, sitä enemmän olemme vaikuttuneita myös alueen kaupunkisuunnittelusta. Alueen talot ja korttelit ovat kauttaaltaan hyvin ja asukasystävällisesti suunniteltuja. Mielenkiintoisia yksityiskohtia löytyy kaikkialta. 

Sörnäistenniemen korttelipuutarha
Korttelipuutarha Sörnäistenniemellä
Alueen eteläosan Parrulaituri on tulevaisuuden kohtaamispaikka siinä missä REDIn tuleva kauppakeskuskin. Parrulaiturin ja REDIn väliin rakennetaan Kalasataman puisto, johon tulee myös leikkipaikka lapsille.

Kalasataman Parrulaiturin portaat ja näkymä Isoisänsillan suuntaan.
Parrulaiturin portaat Isoisänsillan suuntaan katsottuna. Fiskarin kortteli näkyy taustalla.
Merellisyys on Kalasatamassa läsnä aivan joka puolella. Jos ei muuten, niin ainakin kovina tuulina, jotka ajoittain tuovat mieleen Lauttasaaren rannat. Sunnuntaisella kävelyretkellämme törmäsimme myös kalastajiin talomme kulmilla. Kuultiin, että merestä saa kuhaa.

Kalastusta Kalasataman kulmilta
Kotimme kulmilta vastapyydetty kuha

0 kommenttia :

Lähetä kommentti