Kultainen musta lamppu suurella sydämellä

, ei kommentteja.
Tuote, joka on muotoilultaan ainutlaatuinen. Tuote, jolla on sanoma. Joka olemassaolollaan muistuttaa meitä tärkeimmän energianlähteemme ympäristöä tuhoavasta vaikutuksesta.

Schwarzes Goldilla on hieno idea. Lampun suunnittelijan perimmäisenä tavoitteena on saada ihmiset ajattelemaan. Tuotteen tarina kertoo vastuusta, vakaumuksesta ja kestävästä muotoilusta.
Nykyajan energiansäästölamput on varustettu ympäristöystävällisen tuotteen merkinnällä. Energian säästäminen on varmasti yksi kestävän muotoilun keskeisiä periaatteita, mutta vain pieni osa suuremmasta kokonaisuudesta. Aikana, jonka keskeisiä haasteita ovat häviävät luonnonvarat, ilmastonmuutos ja myrkylliset jätteet, lampun ympäristöystävällisyys riippuu paljon muustakin kuin sen polttimosta. Tuotteen valmistuksessa käytetyt materiaalit, valmistusprosessi itsessään, pakkausmateriaalit ja koko tuotteen hävittämisestä aiheutuvat jätteet tulee ottaa huomioon.Lamppu valmistetaan hiilestä. Tässä valmistusprosessissa hiiltä ei kuitenkaan polteta. Ihmisiä halutaan muistuttaa kaikille kuuluvasta vastuusta ympäristöstä. Schwarzes Goldin tarkoituksena on olemassaolollaan saada ihmiset muistamaan, mistä heidän sähkönsä todella saadaan ja kannustaa vaihtamaan uusiutuviin energiamuotoihin. Schwarzes Goldin saavutettua elinkaarensa päätepisteen lampun sisältämän hiilimateriaalin voi hyvin yksinkertaisesti hävittää veteen liuottamalla. Lamppu on hiiltä, mutta toisin kuin energiantuotannossa käytettävä poltettava hiili, tämä hiili on 100% orgaanista, kierrätettävissä olevaa materiaalia.Hiilivoima on edelleen Helsingin ja koko Suomen tärkein energialähde. Hanasaaren voimalaitos, josta osa helsinkiläisistä saa edelleenkin sähkönsä, sijaitsee alle viiden minuutin kävelymatkan päässä tulevasta kodistamme. 

Talomme ylimmän kerroksen katosta tulee roikkumaan kolme Schwarzes Gold -lamppua kolmannen kerroksen työhuoneen valaisimina. Lamput ovat muotoilultaan ainutlaatuisia, mutta niiden keskeisenä tehtävä on muistuttaa meitä talossa asuvia energiansäästön tärkeydestä. Energiantuotantoon liittyvät aiheet ovat muutenkin olleet esillä talomme suunnittelussa. Olemme parhaamme mukaan pyrkineet hyödyntämään tarjolla olevia mahdollisuuksia uusiutuvien energiamuotojen käyttöön.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti