Talon sisätilojen ja terassialueiden suunnittelu

, ei kommentteja.
Fiskarin Brygassa on suunnittelijoita joka lähtöön. Kortensa on matkan varrella laittanut kekoon pari arkkitehtia, LVI-suunnittelija, sähkösuunnittelija, rakennesuunnittelija ja elementtisuunnittelija. On rakennuttajaryhmässäkin mukana pari arkkitehtia. Kaiken lisäksi talomme sisätilat ja terassialueet ovat sisustusarkkitehdin käsialaa.

Voisi hyvin perustellusti kysyä, mihin tässä tarvitaan vielä erillistä sisustusarkkitehtiakin. Talon suunnitellut arkkitehti olisi pystynyt hyvin suunnittelemaan meille myös asunnon sisätilat. Lähdimme projektiin mukaan kuitenkin hyvin tiukalla aikataululla, minkä vuoksi pidimme tärkeänä, että sisätilat suunnitteleva henkilö tuntee meidät ja ajatuksemme jo etukäteen. Pohtiessamme liittymistä talohankkeeseen oli nykyisen asuntomme suunnitellut sisustusarkkitehti Teemu Saukkonen ensimmäisten puhelinsoittojen joukossa.

Viimeisintä asuntoa lukuunottamatta olen suunnitellut remontoimieni asuntojen uuden ilmeen alusta loppuun asti itse. Tilanne on varmasti tyypillinen monelle talonrakentajalle ja asuntoa remontoivalle. Viimekädessä asunnon suunnittelu kulminoituu siihen, että mennään valittuun rakennusmateriaaleja myyvään liikkeeseen ja valitaan tarvittavat kaakelit, lattiamateriaalit, ovet ja muut tilpehöörit. Keittiö suunnitellaan keittiöliikkeen kanssa, kylpyhuoneet kylpyhuonekauppiaan kanssa. Se, miten yhtenäisen kokonaisuuden näin valitut materiaalit ja kalusteet muodostavat, jää usein sattuman varaan.

Edellinen asuntoprojektimme oli hieman erilainen. Uppouduimme sisustuslehtien maailmaan, ja otimme yhteyttä sisustusarkkitehtiin, jonka suunnittelemat kohteet olivat jääneet mieleemme. Tuloksena syntynyt kokonaisuus oli hyvin erilainen kuin mitä se meidän itse suunnittelemana olisi ollut. Jälkeenpäin ajattelimme, että olimme siirtyneet asunnon suunnittelussa kokonaan uudelle tasolle.

Kolme kuvaa nykyisestä kodistamme (keittiö, kylpyhuone/sauna ja vaatehuone)
Nykyisen kotimme suunnitellut sis. arkkitehti Teemu Saukkonen suunnittelee uuden talomme sisätilat ja terassialueet.

Sisätilojen suunnittelijan valitsemisessa on valinnanvaraa. On arkkitehteja, sisustusarkkitehteja, sisustussuunnittelijoita, ja voi asunnon toki itsekin suunnitella. Meidän näkökulmastamme tärkein valintakriteeri on yhteinen näkemys siitä, millaiselta toivoisi tulevan kodin näyttävän. Koska kysymys on talon (sisätilojen) rakentamisesta, pidämme myös erityisen tärkeänä, että sisätilojen suunnittelija on arkkitehti tai sisustusarkkitehti.

Talossamme suunnittelu kohdistuu ennen kaikkea rakenteisiin, kuten katto- ja seinälinjoihin, materiaaleihin ja kiinteisiin valaisimiin. Tarkoituksena on vähäisellä määrällä eri materiaaleja saada aikaiseksi mahdollisimman yhtenäinen kokonaisuus, jossa samat tai samankaltaiset elementit toistuvat kaikissa tiloissa. Tilantuntua luodaan esimerkiksi alaslasketuilla katoilla.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti