Mitä muutakaan sitä vapaa-ajallaan tekisi kuin rakentaisi?

, ei kommentteja.
Juuri nyt tuntuu siltä kuin rakennusprojekteja olisi joka kulmassa. Eikä pelkästään Kalasatamassa, vaan omassa lähipiirissäkin. Vanhempani juuri rakensivat Helsingissä sijaitsevan omakotitalonsa pihalle talousrakennuksen ja autokatoksen. Mieheni äidillä ja tämän miesystävällä puolestaan on piakkoin valmistumassa talo Turun suunnalla Mynämäessä.

Ja ne, jotka eivät itse rakenna, tekevät pientä pintaremonttia vähän siellä sun täällä. Kuten sisareni mies, joka kesäpuhteenaan puolivahingossa maalasi vanhempieni huvilan Mäntyharjulla.

Mäntyharjun huvila uunituoreessa maalissaan
Omaan perheeseeni rakentaminen on tullut paitsi mieheni niin myös minun lapsuudenkotini tuliaisina, voisi jopa sanoa verenperintönä. Niin paljon sitä on perheessäni harrastettu. Ja nimenomaan harrastettu. Ammattilaisia ei lähipiiristä löydy, ei niin yhtään.

Vanhemmillani on vuosien varrella ollut yhtä sun toista, pientä ja vähän suurempaa rakennusprojektia. Heillä on 1900-luvun alun hirsitalot, toinen maalla ja toinen kaupungissa.

Lapsuudenkotini pihamaalle rakennettiin viime kesänä uusi piharakennus ja autokatos.
Näissä talovanhuksissa on riittänyt vuosien varrella jos jonkilaista remontoitavaa. Olen pienestä asti ollut mukana erilaisissa rakennustöissä. Jo alle kouluikäisenä osasin valtavan määrän mitä kummallisempien työkalujen, ruuvien ja muiden välineiden nimityksiä, jotka olin oppinut ojennellessani isälleni hänen rakennustöissä tarvitsemiaan välineitä. Hohtimet, miljoonapihdit, vatupassi ja kipsilevyruuvi kuuluivat minun, pesunkestävän stadilaistytön, sanavarastoon jo ihan pienestä pitäen.

Nyttemmin oma rakentaminen on pienen lapsen äitinä jäänyt hieman vähemmälle, mutta tarpeen tullen olen edelleen innolla mukana erilaisissa pienissä projekteissa. Kuten muutama viikko sitten maalaamassa räystäslautoja Mynämäen taloprojektissa.

Tässä on pienen räystäslautaprojektin satoa Mynämäessä tänä syksynä. 
Hyvä asia näissä päällekäisissä rakennushankkeissa on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia erilaisista sisustus- ynnä muista ratkaisuista. Tämä koskee erityisesti Mynämäen taloa. Siellä rakenteilla on hieman isompi talo, yksikerroksinen kivitalo. Tässä ihanassa talossa on esimerkiksi uima-allas, iso sauna ja aivan valtava kodinhoito-/vaatehuone.

Taloprojekti Mynämäessä
Erityisen vaikuttuneita olemme Mynämäen talon isosta saunasta. Materiaalina on sama lämpökäsitelty haapa, joka meillekin on nyt jo toistamiseen tulossa. Saunassa on tunnelmaa luomassa kuituvalot, jotka on sommiteltu tähtikartan mukaan. Omaan saunaamme otamme mallia hienoista, kaareviksi muotoilluista selkänojista, jotka ovat muodoltaan todella ergonomiset. 0 kommenttia :

Lähetä kommentti