Syysmyrskyjä ja muita haasteita työmaalla

, 2 kommenttia.
Pitkä hiljaiselo päättyy vihdoin. Viimeiset kaksi viikkoa on mennyt puolikuntoista perhettäni parannellessa ja myrskyjä pidellessä. Tyttären päiväkodin aloitus syksyn alussa johti koko perheen kuukausia kestäneeseen flunssakierteeseen, jolle ei vieläkään näy loppua. Aina vain uusi flunssa seuraa toistaan.

Viime aikoina olemme keskittyneet joulun odotukseen.
Työmaalle en ole viimeisten parin viikon aikana uskaltautunut kuin satunnaisesti. Kuvien räpsiminen sysimustasta betonirakennelmasta on vähintäänkin haasteellista.

Jonkin verran on työmaalla ehtinyt tapahtua, vaikka syysmyrskyt ovat monella tavalla asettuneet  hidasteeksi projektimme etenemiselle. Pari hieman tyynempää päivää on onneksi matkan varrelle siunaantunut. Viimeisiä kuorielementtejä on päästy asentamaan, ja on ikkunoitakin saatu julkisivujen aukkoja peittämään.

Kuorielementtien asennukset ovat viimeisiä elementtejä vaille valmiit.
Projektimme on viivästynyt varsin merkittävästi. Ongelmia on matkan varrella ollut vaikka millä mitalla, eikä vähiten syysmyrskyjen ansiosta. Tuuli on Kalasataman rakennuspaikalla armoton. Onneksi kuitenkin kaikki ovat säilyneet vahingoittumina, niin ihmiset kuin rakennelmatkin. 

Neljännen kerroksen sääsuojausten kanssa on ollut erityisiä haasteita. 
Muitakin haasteita on riittänyt. Yhtenä esimerkkinä meidän pohjoispuolen ikkunat, jotka ilmestyivät työmaalle aivan väärän kokoisina. Arkkitehdin detaljipiirustukset olivat jääneet ikkunatoimittajalta huomioimatta. Uudet saadaan työmaalle vasta tammikuun puolella. Betoniset porrasmöhkäleet puolestaan on tullut asennetuksi osin väärille korkeuksille, mikä ei juurikaan asioita helpota. Suurin yksittäinen, projektia viivästyttänyt asia sääolojen lisäksi on julkisivujen vaikea rakenne. Julkisivujen kuorielementtien ripustamalla tavahtuva asennustyö on osoittanut hyvin hankalaksi toteutettaa. Aikaa on mennyt karkeasti arvioiden yhtä paljon kuin koko muuhun runkovaiheeseen yhteensä.

Eli ei ole ihan helppoa ollut viime viikkojen aikana raksalla.

Nyt kuitenkin homma näyttää rullaavan pikkuhiljaa eteenpäin. Toivoa on, että taloon vielä saadaan lämmötkin päälle, ja työmaa sisälle, Kalasataman tuulien ulottumattomiin. Sitä ennen keskitymme nauttimaan joulun odotuksesta toisella puolen kaupunkia.


2 kommenttia :

  1. Tsemppiä! Tuuli on ollut kyllä hurjaa, meilläkin täällä rannikolla ollaan jännitetty että lähteekö talon katto lentoon vai ei :-D Ja noita vastoinkäymisiä ei kyllä kenellekkään toivoisi, mutta tuntuu että ne on vaan osa rakentamista, valitettavasti. Meilläkin on molemmissa taloissa saatu reklamoida vaikka mistä, tuntuu kyllä olevan niin sellainen "evvk" asenne monillakin tekijöillä, mikä on aika uskomatonta, että miten heillä silti on vielä töitä??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemppauksesta! Kai se vaan on niin, ettei rakennusala oikein muuksi muutu. Onneksi sentään myrskyt ovat hieman hellittäneet. Mukavaa joulun odotusta teille!

      Poista