Ikkunoiden asennustöitä ihmettelemässä

, 2 kommenttia.
Terveiset Fiskarin Brygan työmaalta! Lämpötila on pienen tauon jälkeen sopivasti miinuksen puolella. Vesi muuttunut lumeksi. Varpaat ja sormet ovat yhtälailla jäässä kuin aina ennenkin. Hyvä asia on, että hommat näyttävät etenevän kohtuullista tahtia eteenpäin. 

Fiilikset raksaprojektin suhteen vaihtelevat innostuksesta epätoivoon. Välillä tuntuu, etteivät hommat etene työmaalla lainkaan. Sitten yhtäkkiä onkin lyhyessä ajassa otettu isompi harppaus. 

Tänään oli sellainen hieman parempi päivä. Eilen oli vihdoin saatu ensimmäisen kerroksen pintavalut pakettiin, ja tänään päästiin taas asentamaan ikkunoita. Viime viikolla asennustyöt oli jouduttu keskeyttämään kovien tuulten vuoksi. Eilinen asennuspäiväkin jouduttiin lumimyrskyn vuoksi perumaan, mutta onneksi tänään taas saatiin ainakin yksi iso ikkuna asennettua. Tarkoituksena oli laittaa paikoilleen useampikin, mutta saa nähdä miten käy. Illalla täytyy käydä paikan päällä katsastamassa tilanne. 

Ikkunoihin olemme todella tyytyväisiä. Valitsimme Klas1:n puu-alumiini-ikkunat, jotka ovat ulkopuolelta alumiinia ja sisäpuolelta puuta. Musta väri sopii mielestäni hienosti raakabetonin viereen, niin sisä- kuin ulkopuolellakin.

Oltiin miehen kanssa aamupäivällä seuraamassa ikkuna-asennusten etenemistä. Koko lailla iso porukka on asennustöissä mukana. On ikkuna-asentajaa, nosturinkuljettajaa, hitsaajaa, timpuria ja muuta apuväkeä. Asennuksessa oli toisen kerroksen erkkerisyvennyksen viereinen ikkuna, joka on olla talomme suurin ikkuna, sellaiset hieman yli 3 metriä korkea. Ikkunan asennus sujui mutkattomasti. Ikkuna nousi nosturin nokassa kuin pieni kangaspala ja löysi tiensä omalle paikalleen erkkerisyvennyksen ikkunoiden viereen. On ihmeellistä, miten tuo valtava torninosturi pystyy liikuttamaan valtavaa ikkunaa niin vaivattomasti sentin tai parin tarkkuudella.

Ja ei kun uusia ikkunoita kehiin!


2 kommenttia :

  1. Upea projekti teillä! Minun mielestä olette jo pitkällä ;) Tsemppiä eteenpäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hitaasti hyvää tulee vai miten se menikään.. Kummasti tuntuu paremmalta, kun ikkunat on saatu paikoilleen :)

      Poista