Pari sanaa keittiön kaappien väristä

, ei kommentteja.
Keittiön kaappien väri on ollut yksi isoista valinnoistamme taloa suunnitellessamme. Asiaa helpotti tosin se, että sisustusarkkitehtimme oli valinnasta heti alusta asti samoilla linjoilla. Tässä keittiön materiaalihahmotelmaa Teemu Saukkosen pöydällä.


Periaatteessa värivaihtoehtoja meillä oli kolme: valkoinen, musta ja harmaa. Edellisessä kodissamme oli valkoinen keittiö, mutta nyt oli alusta asti selvää, että väri tulee olemaan jotain aivan muuta.

Naapuritaloissamme kahdella on musta keittiö ja kahdella valkoinen. Upeat valmiit keittiöt nähtyäni oma värinvalinta alkoi hieman jopa pelottaa. Jännitys oli valtava, kun joulun jälkeen yhden ovipaketin avattuani näin valitsemani värin livenä oikeassa ympäristössään. Eniten jännitti se, miten väri sointuu taustalla olevan betoniseinän värin kanssa.


Eri keittiöliikkeitä kierreltyäni olin ymmärtänyt, että harmaasävyissä on vaihtoehtoja lähes loputon määrä. On siniseen taittavaa, lähes ruskeita sävyjä ja kaikkea siltä väliltä, tummaa ja vaaleaa. Se mikä kuvassa näytti neutraalilta keskiharmaalta saattoi livenä olla lähes sininen. Hankaluutta aiheutti myös sävyjen muuttuminen vallitsevan valaistuksen mukaan, kuten alla olevasta kuvasta hyvin näkyy. Kaapiston väri on pöydällä olevista mallikappaleista oikean puoleisin.


Lopulta keksin ottaa kierrokselle mukaan kaksi värimallia, jotka olin käyttänyt visiitillä myös uudessa talossamme. Tämäkin kuva on otettu hieman keltasävyisessä valaistuksessa eivätkä värit aivan vastaa todellisuutta.Loppujen lopuksi uskon löytäneeni harmaasävyjen joukosta hyvän vaihtoehdon. Ei voi kuin toivoa, että se näyttää myös isona pintana hyvältä keittiössämme. Vielä hetki pitää odottaa. Keittiön asennustyöt ovat vasta alkaneet. 


0 kommenttia :

Lähetä kommentti