Kalasataman korttelipihojen katutaidetta

, ei kommentteja.
Kalasatamassa on taidetta joka lähtöön. Ensin oli mammutti Sompasaaren eteläkärjessä ja graffiteja Ihana-kahvilan nurkilla, sitten tuli Kuukkeli, ja kohta saadaan nauttia REDIn monipuolisesta taidekokoelmasta ja pikkuhiljaa muustakin HAM:in tilaamasta taiteesta ympäri kaupunginosaa, on yhteisötaidetta, tanssiesityksiä ja muuta vastaavaa.

Yksi miellyttävimmistä taidekohtaamisista on asuinkortteleihin tilattu katutaide, joka elävöittää Sörnäistenniemen korttelipihoja. Teokset on toteutettu katutaiteeseen erikoistuneen Helsinki Urban Art -yhdistyksen ja Kalasataman Palvelut Oy:n yhteistyönä. Myös kortteleiden asukkaat ovat päässeet osallistumaan ideointiin.


Toistaiseksi katutaidetta voi bongata kahdesta korttelipihasta, Leonkatuun rajautuvista Stevari- ja Trokari-kortteleista. Trokari-korttelissa 50 m pitkän ajorampin seinät ovat saaneet pintaansa hienon muraalin, joka on katutaiteilijoiden Taneli Stenbergin ja Anetta Lukjanovan käsialaa. Kumpikin taiteilija sai tehtäväkseen yhden seinän maalaamisen: meriaiheinen muraali on Stenbergin; koira ja lapsi –aiheinen Lukjanovan. Taideteokset löytyvät osoitteesta Leonkatu 22. 

Toinen katutaideteos, taiteilija Sara Multasen hiljattain valmistunut muraalisarja löytyy viereisen, Stevari-korttelin sisäpihalta osoitteesta Leonkatu 20. Sylenterimuotoisten ilmanvaihtoaukkojen teräskuoriin maalattujen muraalien lähtökohtana ovat maailman viisi suurta merialuetta: Pohjoinen jäämeri, Intian valtameri, Atlantti, Tyyni valtameri ja Eteläinen jäämeri. Maalaukset jatkuvat myös sylinterimuotojen kattoihin, joten korttelin asukkaat pääsevät näkemään teokset myös hieman eri näkökulmasta. 

Alla kuvia Stevari-korttelin muraalisarjasta.

0 kommenttia :

Lähetä kommentti