Mustien lautojen magiaa

, ei kommentteja.
Yksi kotimme näyttävimmistä pintamateriaaleista on mustaksi maalattu, hienosahattu lauta, jota löytyy talomme 1. ja 3. kerroksista. Mustalla puuverhoilulla on toistaiseksi vuorattu yksi seinä alimman kerroksen vierashuoneessa sekä kahdessa wc:ssä kummassakin niin ikään yksi seinä.

Perusajatukseltaan kysymys on tehosteseinästä. Normaalisti tehoste kuitenkin luodaan käyttämällä huoneen muista seinistä poikkeavaa maalisävyä tai tapettia. Meillä tehosteseinä on luotu muuttamalla paitsi väriä myös materiaalia.

Olemme mustaan puuverhoiluun todella tyytyväisiä. Elävä puupinta tuo betonin rinnalle sopivassa määrin pehmeyttä – ja sopii mielestäni hienosti yhteen myös wc-tilojen jalavaviilua olevien kalusteiden kanssa. 

Alla olevissa kuvissa vasemmalla 3. kerroksen wc ja oikealla kuntosaliksi toisinaan muuntuva vierashuone. 

 Kuva: Jouni Ranta.
Katutasolla olevassa kerroksessa on puuverhoilua vierashuoneen lisäksi myös wc:n yhdessä seinässä. Alla olevassa kuvassa alimman kerroksen wc:n puuverhoilua.


Mustaa laudalla tullaan vielä joskus tulevaisuudessa verhoilemaan työhuoneen kirjahylly ja makuuhuoneen sängynpääty, mutta niin ne laudat vielä odottavat seppäänsä varastoksi muodostuneessa työhuoneessa. Talossa on niin paljon tilaa, ettei tuota ylimääräistä työhuonetta ole ymmärretty edes kaivata.  Ja prioriteetit kun tässä viimeksi kuluneen vuoden aikana ovat liikkuneen enemmän pienten ihmisten ihmettelyssä kuin talon viimeisten nurkkien viimeistelyssä. 

Musta laudat meille toimitti blogiyhteistyönä pohjanmaalainen Svarvars Trävaruhandel. Lisää valinnasta aiemmassa kirjoituksessani Mustien paneeleiden metsästys.

Loppuun muutama kuva mustasta verhoilusta eri tiloissa. 
0 kommenttia :

Lähetä kommentti